ΕΛΛΑΔΑ

Οι λιμενεργάτες ζητούν από το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

οι-λιμενεργάτες-ζητούν-από-το-ταιπεδ-ε-133408

Μετά τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος μαζί με την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ ζητούν από το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωση για την απόφαση του Ταμείου για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ την Τρίτη με επιστολή που απέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ ζητά να κοινοποιηθεί η ακριβής απόφαση καθώς και «το πλήρες υλικό, που κατά δήλωση του κ. Πιτσιόρλα θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο».

Επίσης, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ίδιο αίτημα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και στο Δ.Σ. του ΟΛΠ το οποίο απεδέχθη να αποστείλει σχετικό αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ».

Όπως λέει η ΟΜΥΛΕ «οι σχετικές αποφάσεις, αλλά και μια σειρά θεμάτων που έχουν προκύψει και έχουμε αναδείξει, είναι απαραίτητα για να προγραμματίσουμε τις δικές μας νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις στο θέμα της πώλησης του ΟΛΠ και των συνεπειών αυτής της πώλησης για την Εθνική Οικονομία, τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη, την νησιωτική χώρα και την Τοπική Κοινωνία καθώς και για τους εργαζομένους».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου