ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανικός Τύπος: Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα μαραμένο λουλουδάκι

γερμανικός-τύπος-το-πασοκ-έχει-μετατρ-132441

Για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τα όσα συνέβησαν το διήμερο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της ίδρυσής του, κάνει αναφορά η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα» υποσημειώνει στο ρεπορτάζ πως «οι Έλληνες Σοσιαλιστές, κάποτε η πιο σημαντική δύναμη της χώρας, φαίνεται τώρα να διαλύεται». Το άρθρο ξεκινάει αναφερόμενο στη σαραντάχρονη ιστορία του κόμματος, στην ίδρυσή του το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη εκλογική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 με 44% αλλά και την κατακόρυφη πτώση στις εκλογές του 2012 συγκεντρώνοντας μόλις το 12%. «Ήταν η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των δυτικοευρωπαϊκών κομμάτων» σημειώνει η εφημερίδα.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το άρθρο αναφέρεται στη συνέχεια στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και καταλήγει: «Στην επίσημη 40χρονη γιορτή του κόμματος ο Παπανδρέου έλαμψε δια της απουσίας του. Αντ’ αυτού είχε μια καλοπληρωμένη ομιλία σε μια εκδήλωση της Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας (Royal Bank of Scotland). Στη σημερινή του εκδοχή, το διαιρεμένο κόμμα δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 3%. Το άλλοτε ισχυρότατο λαϊκό κόμμα έχει μετατραπεί σε ένα μαραμένο λουλουδάκι. Το γεγονός αυτό ανησυχεί και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κυβερνάει από το 2012 σε έναν συνασπισμό με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο πολλοί ψηφοφόροι αλλά και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στράφηκαν στο αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Εάν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ θα πέσει και η κυβέρνηση Σαμαρά».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου