ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της εγγύησης για τον Σωτήρη Εμμανουήλ

μείωση-της-εγγύησης-για-τον-σωτήρη-εμμ-132109

Τη μείωση της εγγύησης που είχε επιβληθεί σε βάρος του προφυλακισμένου πρώην στελέχους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρη Εμμανουήλ, από 3 σε 2 εκατ. ευρώ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών κ. Ευστάθιος Βεργώνης είχε προτείνει τη μείωση σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Εμμανουήλ, στον οποίος είχε επιβληθεί εγγύηση 3 εκατ. ευρώ δεν είχε καταβάλει τα χρήματα με αποτέλεσμα να παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Τώρα ανοίγει ο δρόμος γαι να αφεθεί ελεύθερος, αφού του μειώνεται η εγγύηση και του δίνεται η δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα και με εγγυητική επιστολή.

Ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων είχε προφυλακιστεί με απόφαση του ανακριτή, κ. Γαβριήλ Μαλλή για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Είχε αποκαλυφθεί από στελέχη της γερμανικής εταιρείας HDW και μάλιστα έκθεση της εταιρείας DEBEVOICE and PLIMPTON είχε αποκαλύψει μίζα 24 εκατομμυρίων ευρώ για τον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων.

Η συγκεκριμένη μίζα είχε θεωρηθεί ως μίζα – μαμούθ, αφού και σύμφωνα με την απολογία του Αλέξανδρου Αβατάγγελου «το ποσό, που έλαβε ο Εμμανουήλ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως αμοιβή για το έργο που έκανε». Σύμφωνα με τον ίδιο τον κατηγορούμενο, όμως το ποσό αυτό ήταν η αμοιβή του από τους Γερμανούς. Τα χρήματα είχαν σταλεί από τη Γερμανία και την εταιρεία HDW.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου