ΕΛΛΑΔΑ

ΕΒΖ: Δεν ξεκινά την Παρασκευή η παραγωγή στο εργοστάσιο Ημαθίας

εβζ-δεν-ξεκινά-την-παρασκευή-η-παραγωγ-132088

Δεν ξεκινά την Παρασκευή η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, αφού οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν να μην προσκομίσουν τεύτλα, λόγω αδυναμίας να γεμίσουν με πετρέλαιο τα σχετικά οχήματα και μηχανήματα.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, ύστερα από τη συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, όπου νωρίτερα έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

«Και να ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία το πολύ σε δέκα ημέρες θα την σταματήσουμε αφού δεν υπάρχουν χρήματα» επεσήμανε ο κ. Μπογιαννίδης, ζητώντας εκ νέου από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλλει εντός 20ημέρου τα ποσά της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων 2012.

Με τη θέση αυτή συντάσσονται ομάδες παραγωγών, οδηγοί οχημάτων και μηχανημάτων συγκομιστικής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Λάρισα, την Ορεστιάδα και τις Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζαχαρότευτλων ενισχύονται 238 παραγωγοί, με συνολικό ποσό ύψους 2.367.737,46 ευρώ για εφαρμογή του προγράμματος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου