ΕΛΛΑΔΑ

Ανακαλούνται ’κεμπάπ τύπου Αρμένικο’ και ’σαλάμι βοδινό destan’ λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου

ανακαλούνται-κεμπάπ-τύπου-αρμένικο-12907

Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια των δράσεων που έχουν αναληφθεί σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με βάση τα νεότερα αποτελέσματα των Εργαστηριακών Δοκιμών που έχουν δρομολογηθεί, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι βρέθηκαν θετικά σε τεστ DNA αλόγου δύο (2) επιπλέον δείγματα, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

1) Κατεψυγμένο ’Κεμπάπ τύπου Αρμένικο’, με εμπορική ονομασία ’ΑΡ-ΚΑΣ’, σε συσκευασία του 1kg, παρασκευαστής – συσκευαστής ’Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου’, το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ ’ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, Υποκατάστημα της Καβάλας’.

2) Σαλάμι Βοδινό με εμπορική ονομασία ’Destan’, σε συσκευασία των 500g, που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKAGmbH, με αριθμό έγκρισης NL77 EG, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο ’Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης’.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχει ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους Ελληνες καταναλωτές ότι όσον αφορά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί 84 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 33 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά 4 θετικά δείγματα.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα. Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου