ΕΛΛΑΔΑ

Yποπτος για φόνο ο Αφγανός που πιάστηκε με πυροκροτητές

yποπτος-για-φόνο-ο-αφγανός-που-πιάστηκε-128684

DNA του Αφγανού με τους… πυροκροτητές, φέρεται να βρέθηκε πάνω σε φυσίγγιο και κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία είχε δολοφονηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ένας 71χρονος κτηνοτρόφος στο Κορωπί. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο φερόμενος «διανομέας-μεταφορέας» πυροκροτητών για λογαριασμό ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, να μετατραπεί σε κατηγορούμενο διάπραξης ανθρωποκτονίας και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας η δικογραφία να «μετακομίσει» στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στο μεταξύ, από την έρευνα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως οι 78 πυροκροτητές ήταν προϊόν κλοπής από κάποιο λατομείο των Μεσογείων, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απώλειας από τέτοιου είδους επιχείρηση στην περιοχή. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο Αφγανός κατηγορούμενος είτε να έγινε ο λήπτης «παραγγελίας» για την προμήθεια πυροκροτητών από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είτε ο ίδιος μετά την κλοπή να αναζήτησε αγοραστές στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Αφγανός φέρεται να έμενε σε παράπηγμα στην περιοχή του Κορωπίου, σχετικά κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 71χρονου βοσκού. Ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί νεκρός με τραύμα στο κεφάλι από καραμπίνα, στον περίβολο του ποιμνιοστασίου του στο Κορωπί. Σε μικρή απόσταση από το πτώμα του είχε βρεθεί ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και μία καραμπίνα στο εσωτερικό του ποιμνιοστασίου. Πάνω σε αυτά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να έχει ανιχνευτεί γενετικό υλικό το οποίο ταυτοποιείται με αυτό του Αφγανού υπόπτου. Οι αστυνομικοί, δεν αποκλείουν η δολοφονία να είχε αφορμή τις προσωπικές διαφορές ή ακόμη και αυτό της ληστείας.

Αρχικά τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέταζαν το ενδεχόμενο της «μετακόμισης» των 78 πυροκροτητών από κατάληψη σε κατάληψη, με τον Αφγανό να αποτελεί των «μεταφορέα» υλικών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών. Το γεγονός ότι ο συλληφθείς, ήταν «ρακένδυτος» και δήλωνε άστεγος, οι αστυνομικοί το εξέλαβαν ως αληθές και πιθανολογούσαν να τον χρησιμοποιούσαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως «delivery» ύποπτων υλικών έναντι αμοιβής.

Ο Αφγανός τηρούσε σκληρή στάση και στις ερωτήσεις των αστυνομικών αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τους πυροκροτητές που μετέφερε, όπως επίσης ποιος τους έδωσε, από πού τους παρέλαβε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός, πως ο Αφγανός είχε στην κατοχή του έγγραφο χορήγησης ασύλου, το οποίο είχε υποβάλει στην Ξάνθη στις 10 Ιανουαρίου 2017, όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece. Στο επίσημο έγγραφο φαίνεται να έχει δηλώσει ως στοιχεία ταυτότητας, όνομα AHMADI και επίθετο NASIR, και ημερομηνία γέννησης την 11η Νοεμβρίου 1998, δηλαδή… 20 χρονών, παρότι εμφανισιακά φαίνεται περίπου 30 χρόνων. Από τα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, προέκυψε ότι έχει σημανθεί τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς ήταν παράνομα στη χώρα, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και έτη γεννήσεως.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από καταγγελία υπαλλήλων εστιατορίου στον Λυκαβηττό. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, ο Αφγανός αφού γευμάτισε στο κατάστημα αποπειράθηκε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Οδηγήθηκε αρχικά στο Α.Τ. Εξαρχείων και έπειτα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ στο σακίδιο πλάτης που είχε στην κατοχή του εκτός από τους 78 κοινούς πυροκροτητές, βρέθηκαν επίσης δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό φυτίλι, δύο αναπτήρες και ένα στουπί.

Την έρευνα για την δράση του Αφγανού, είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς είχε θεαθεί σε κατάληψη της οδού Καλλιδρομίου αλλά και από την άμεση «αντίδραση» του αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα από την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ), να αναρτήσει ανακοίνωση σε ιστοσελίδα που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν περίπου ένα μισάωρο και ενώ είχαμε περιφρούρηση γειτονιάς έγινε προσαγωγή συντρόφου 19χρονου αλλοδαπού του οποίου δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία (επίθετο). Αυτή την στιγμή μάλλον τον πάνε στην ΓΑΔΑ ή στο τμήμα Αμπελοκήπων. Υπάρχει κόσμος στο στέκι».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου