ΕΛΛΑΔΑ

Νέο στοιχείο για το θάνατο της Μαρίας Ιατρού στην Αμφιλοχία

νέο-στοιχείο-για-το-θάνατο-της-μαρίας-ι-127319

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της νεαρής μητέρας, Μαρίας Ιατρού, από το Λουτράκι. Για χρήματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της κάνουν λόγο ντόπιοι στην Αμφιλοχία, ενώ εντύπωση προκαλούν τα όσα λέγονται για την πινακίδα του αυτοκινήτου της, η οποία παραδόθηκε στην αστυνομία μια εβδομάδα μετά τη θανατηφόρα βουτιά στην θάλασσα.

«Βρέθηκαν ένα μάτσο χρήματα»

«Το βράδυ που έφεραν το αυτοκίνητο από τη θάλασσα κάποιοι που ήταν εκεί από τους ιθύνοντες άνοιξαν το καπό και είχε ένα τσαντάκι με ένα μάτσο πενηντάρικα, αυτή τη λέξη άκουσα το μάτσο, εδώ στα Αμφιλοχιώτικα ερμηνεύεται σε πολλά χρήματα τουλάχιστον 40-50 πενηντάρικα», αποκαλύπτει στην τηλεόραση του Star ο Γιώργος Κτίστης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην παραλία της Αμφιλοχίας, όπως λέει, ενημέρωσε τον σύζυγο της όταν εκείνος πήγε στην Αμφιλοχία μετά την τραγική αποκάλυψη ότι η μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα. «Αυτό που θέλω εγώ είναι να λάμψει η αλήθεια, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και θα φτάσουμε μέχρι το τέλος την υπόθεση», λέει ο Άρης Αντωνόπουλος, σύζυγος της 36χρονης.

Μαρία Ιατρού: Ερωτήματα για την πινακίδα του αυτοκινήτου της

Η πινακίδα του αυτοκινήτου της βρέθηκε όπως λέγεται μια εβδομάδα μετά το θάνατο της. «Ακούστηκε ότι την είχε βρει ένας ηλεκτρολόγος και ότι την είχε στο μαγαζί και την ημέρα που άκουσε ότι ψάχνουν αυτό το αυτοκίνητο πήγε και την παρέδωσε», αναφέρει ο Γιώργος Κτίστης, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Η οικογένεια της 36χρονης γυναίκας δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Ο πραγματογνώμονας είχε αποκαλύψει την εκτίμηση του ότι το αυτοκίνητο ήρθε σε επαφή με άλλο και έφυγε από την πορεία του.

Ο πραγματογνώμονας για το δυστύχημα

Ο πραγματογνώμονας ο οποίος εξέτασε το όχημά της αποκαλύπτει «μπορούμε να εντοπίσουμε εδώ στο αριστερό μέρος υπάρχει ένα χτύπημα που δεν δικαιολογεί την μετέπειτα κίνηση του οχήματος. Και όχι μόνο μετακινήθηκε το φτερό αλλά και το καπό του αυτοκινήτου», όπως λέει.

«Προφανώς ένα όχημα έκλεισε το δρόμο της οδηγού, έχει εμπλοκή και εξετράπη το όχημα δεξιά. Το αυτοκίνητο ήρθε σε επαφή με άλλο, άνοιξε το καπό με αποτέλεσμα η οδηγός ενδεχομένως να φοβήθηκε, να έκανε ελιγμό δεξιά να χτύπησε στις πέτρες και να έπεσε στη θάλασσα», εξηγεί ο κύριος Ρούσσης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Μαρία Ιατρού ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα του 2017 από το σπίτι της στο Λουτράκι για ένα ταξίδι και βρέθηκε στην Αμφιλοχία. Όπως προέκυψε είχε ζητήσει από έναν ξάδερφό της να την φιλοξενήσει στο σπίτι του στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Η οικογένεια της κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Η Μαρία Ιατρού μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε όρεξη για ζωή λένε όσοι την γνώριζαν. Ο σύζυγός της υποστηρίζει ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό της. Η υπόθεση θα προχωρήσει όταν ολοκληρωθεί ο συσχετισμός των τριών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί στην Εισαγγελία του Αγρινίου.

Η Μαρία Ιατρού και οι εικόνες στο σημείο της τραγωδίας

Τότε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος έκανε την εξέταση στην σορό της γυναίκας, είπε ότι «θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Επίσης, ο Ανδρέας Γκότσης είπε ότι «η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα είχαν σχεδόν αλλοιωθεί».

Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, τον προσδιορίζει «πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε». Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά». Το μόνο που φέρει, συμπλήρωσε, «είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι».

Πηγή: newsit.gr, star.gr, agriniopress.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου