ΕΛΛΑΔΑ

Στους ανακριτές διαφθοράς οι Διώτης και Καπελέρης

στους-ανακριτές-διαφθοράς-οι-διώτης-κ-124989

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη πρόκειται να απολογηθεί την Τετάρτη, μετά την προθεσμία που έλαβε την Τρίτη, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης.

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του Γ.Καπελέρη. Και οι δύο έχουν κληθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Διώτης είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο-στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε, ενώ ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει έλεγχο.
Ο κ. Διώτης είχε υποστηρίξει ότι είχε αντιγράψει το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος αλλοίωσε το usb.

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, ο κ. Καπελέρης είχε καταθέσει ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), ενώ ζητεί να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου