ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης

ανεξαρτητοποιήθηκε-από-τη-δημαρ-ο-σπύ-124980

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Μετά την αποχώρηση του κ. Λυκούδη, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ αριθμεί πλέον δέκα βουλευτές.

Ο ίδιος είχε προαναγγείλει, τις προηγούμενες ημέρες, την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ.

Σχολιάζοντας την κίνηση του Σπύρου Λυκούδη, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας ρήξης, που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι «παρά τη προτροπή της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της προς τα μέλη της «Μεταρρυθμιστικής τάσης» να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συμμετάσχουν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι εμμένουν στη γραμμή της αποχώρησης».

Και σημειώνει «στα δημοκρατικά κόμματα ο μόνος τρόπος επίλυσης των πολιτικών διαφωνιών παραμένει η προσφυγή στη βάση και ο σεβασμός του κανόνα της πλειοψηφίας. Η Δημοκρατική Αριστερά, τα μέλη και τα στελέχη της, έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας των στιγμών, προσέρχονται στο τρίτο συνέδριο του κόμματος, με την πεποίθηση ότι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς θα γυρίσει σελίδα, θα ανακτήσει την δυναμική του και θα προσδιορίσει τις εξελίξεις».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου