ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση αντικαθιστά τρεις βουλευτές για να περάσει τον ΕΝΦΙΑ

η-κυβέρνηση-αντικαθιστά-τρεις-βουλευ-119757

Mε καζάνια που βράζουν μοιάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αφού οι διορθώσεις-μπαλώματα στον ΕΝΦΙΑ που έγιναν μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή δεν φαίνεται να τους ικανοποιούν.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται -εκτός απροόπτου- να γίνει σήμερα. Για να μην υπάρξουν διαρροές, κάτι το οποίο θα κλονίσει περαιτέρω την εικόνα της κυβέρνησης και δεδομένου ότι ακόμη η Βουλή λειτουργεί σε θερινά τμήματα, προκειμένου να αποφεχθούν απρόοπτα αναμένεται να υπάρξουν αντικαταστάσεις βουλευτών.

Σχεδόν δεδομένο θεωρείται ότι θα αντικατασταθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την τροπολογία, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τους βουλευτές της ΝΔ Αννα Καραμανλή και Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κυρία Καραμανλή, όπως έχει γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν προχθές 15 βουλευτές της ΝΔ με σύμβουλο του κ. Χαρδούβελη, κάποια στιγμή εξερράγη και απευθυνόμενη στον τεχνοκράτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών τού είπε: «Δεν σας ξέρω, αλλά δεν μου είστε περισσότερο συμπαθής από τον κ. Καραβίτη, αλλά πρέπει να σας ρωτήσω: Τι είναι αυτά που μας λέτε; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα. Εμείς δεν θα ξαναεκλεγούμε. Τον κόσμο δεν τον σκέφτεστε; Να πάτε να τα πείτε αυτά στον κ. Χαρδούβελη και να του πείτε να πάει να…».

Από την πλευρά του ο κ.Αυγενάκης σημείωσε ότι «δεν πρέπει η κυβέρνηση να βάλει δεύτερο αυτογκόλ».

Πέραν, όμως, από τους τρεις προαναφερθέντες και άλλοι βουλευτές εκφράζουν τη δυσφορία τους για τον ΕΝΦΙΑ. Ο Ανδρέας Ψυχάρης ανέφερε σήμερα ότι είναι λάθος της κυβέρνησης που δεν κάνει αλλαγές, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ακούουν τους βουλευτές. «Οπως πέρυσι φωνάζαμε για το πετρέλαιο θέρμανσης και έγιναν φέτος οι αλλαγές, έτσι και του χρόνου θα καταλήξετε να κάνετε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ», είπε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές πολεοδομικά μη ενεργές.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου