ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες 14χρονης με τα στοιχεία της στο διαδίκτυο

θεσσαλονίκη-ανήλικοι-ανέβαζαν-γυμνέ-119153

Μία σοκαριστική υπόθεση bullying με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, που βίωσε ψυχική κακοποίηση και διασυρμό από συνομήλικούς της, αναβιώνει σήμερα Πέμπτη σε δικαστήριο ανηλίκων.

Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν το κορίτσι, τότε 12 ετών και μαθήτρια της Ά Γυμνασίου γνωρίζει μία συμμαθήτριά της που της προτείνει να πάνε μία βόλτα στο πάρκο μετά την πρώτη ημέρα του σχολείου.

Εκεί η συμμαθήτριά της, φέρεται να την τράβηξε μία φωτογραφία, η οποία έπειτα χρησιμοποιήθηκε σε ψεύτικα προφίλ σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία της 14χρονης.

Πώς ξεκίνησε ο Γολγοθάς για την 14χρονη

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, στα προφίλ αυτά ανέβαιναν γυμνές φωτογραφίες -άγνωστης προέλευσης- χωρίς να φαίνεται πρόσωπο. Μάλιστα οι δράστες δεν δίστασαν να στέλνουν μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε άλλους χρήστες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται από την 14χρονη.

Έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς για την 14χρονη και την οικογένειά της. Όπως περιγράφει στη Voria.gr η μητέρα της 14χρονης, μόλις αντιλήφθηκαν το επίμαχο υλικό με τα στοιχεία του κοριτσιού, απευθύνθηκαν αμέσως στην Εισαγγελία για να βρεθούν οι υπαίτιοι που υπέβαλαν το παιδί σε αυτό το μαρτύριο. Οι έρευνες οδήγησαν στη συμμαθήτρια του κοριτσιού, η οποία φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή της στην αδιανόητη πράξη, ενώ σύμφωνα με τη μητέρα της 14χρονης, υπάρχουν και άλλα παιδιά που διακινούσαν το ψεύτικο υλικό και το έχουν παραδεχθεί.

Σοκάρουν οι περιγραφές της μητέρας του κοριτσιού

Σήμερα, η μητέρα της 14χρονης ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που προξένησαν τόσο πόνο στο παιδί της. Σύμφωνα με την ίδια, η έλλειψη παιδείας τόσο από το σπίτι όσο και από το σχολείο αλλά και η ατιμωρησία είναι αυτά που επιτρέπουν σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές να επιβιώνουν στην κοινωνία.

Η μικρή κινείται στο φάσμα του αυτισμού και δυσκολευόταν να κάνει φίλους, καθώς όχι μόνο τα άλλα παιδιά είχαν στην κόρη της στο περιθώριο αλλά και οι γονείς δεν τα άφηναν να της μιλούν «γιατί ο αυτισμός κολλάει!».

Οι περιγραφές της μητέρας για τον αντίκτυπο που είχε το σοκαριστικό περιστατικό στην ψυχή της 14χρονης είναι συγκλονιστικές. Η νεαρή μαθήτρια πέρα από τον διασυρμό, δέχτηκε bullying και από τους υπόλοιπους συμμαθητές της ενώ μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στο μόνο κορίτσι που έκανε παρέα από το δημοτικό, ότι έκανε μέχρι και σκέψεις αυτοκτονίας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου