ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιερέας που κοινώνησε στο Κουκάκι απαντά στις επικρίσεις ανεβάζοντας πόοστ στο facebook

ο-ιερέας-που-κοινώνησε-στο-κουκάκι-απα-118950

Με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook ο ιερέας του ναού στο Κουκάκι που αψήφησε την απαγόρευση και κοινώνησε τους πιστούς από την πίσω πόρτα, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται ότι έθεσε σε κίνδυνο τους ανθρώπους λόγω κορονοϊού. Και δεν δείχνει καθόλου μετανιωμένος αφού όπως φαίνεται επιμένει στο ορθόν της πράξης του.

Ετσι ανήρτησε τις γνωστές αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου που και διαμαρτυρήθηκε για τους κλειστούς ναούς και επιμένει στη Θεία Κοινωνία, λέγοντας “διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις: Το νόμο του κράτους η το νόμο του Χριστού”. Και προφανώς ο ιερέας διάλεξε το νόμο του Χριστού, σε πείσμα της Ιεραρχίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η ανάρτηση του Ιερέα στο Κουκάκι:

❈ “Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα ειναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θανατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται ειναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται ειναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.”

~Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακῆς τῶν Βαΐων 12-4-2020

Ανάπαυση

Posted by Georgios Schinas on Sunday, April 12, 2020

Σε άλλη ανάρτησή του και παρά τις πληροφορίες που θέλουν τον Γεώργιο Σχοινά να είναι ένας ανοιχτόμυαλος ιερέας με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, ο πατήρ Γεώργιος φαίνεται να ασπάζεται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ότι δηλαδή η κρίση ήταν μια “ευκαιρία” για να γίνει αποδεκτό ένα νέο παγκόσμιο σύστημα. Γι αυτό και φιλοξενεί μια δήλωση που αποδίδεται στον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ:

“Είμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού.. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η σωστή μεγάλη κρίση, και τα έθνη θα δεχθούν την Νέα Παγκόσμια Τάξη….’’

Posted by Georgios Schinas on Wednesday, April 8, 2020

Σε άλλη τέλος ανάρτησή του, γράφει ότι είναι πολύ σωστή η απόφαση του Πατριάρχη Γεωργίας να παραμείνουν ανοιχτές οι Εκκλησίες παρά την πανδημία…

ΠΟΛΥ ΟΡΘΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

Posted by Georgios Schinas on Tuesday, April 7, 2020

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου