ΕΛΛΑΔΑ

Αλωνίζουν ζωοκλέφτες και λαθροθήρες παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας

αλωνίζουν-ζωοκλέφτες-και-λαθροθήρες-118346

Δεν πτοούνται από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας οι κάθε λογής επιτήδειοι, που προσπαθούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους εν μέσω καραντίνας για τον κορονοϊό. Μεταξύ αυτών, βέβαια, δεν λείπουν και οι κακοποιοί, όπως οι… ζωοκλέφτες που έδρασαν αθέατοι τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας!

Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, τρύπωσαν σε μια κτηνοτροφική μονάδα στον οικισμό Σπάρτο, οκτώ χιλιόμετρα μακριά από την Αμφιλοχία και άρπαξαν 13 αρνιά που είχαν απομείνει από τον μεγάλο αριθμό ζώων που διατηρούσε ο κτηνοτρόφος, αλλά είχε διαθέσει τα περισσότερα για σφαγή εν όψει του Πάσχα! Ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου διαπίστωσε αργότερα ότι τα υπόλοιπα ζώα του είχαν κάνει φτερά και υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Αμφιλοχίας, που διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους ζωοκλέφτες.

Ζώα ήταν και ο στόχος ενός λαθροκυνηγού που εντόπισε ένα κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής να κυνηγάει παράνομα στη θέση «Άγιος Βλάσιος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκάτουνου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο δράστης δεν είχε προλάβει να θανατώσει κάποιο θήραμα, όταν ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο που είχε μαζί του μαζί με τρία φυσίγγια. Σε βάρος του υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για άσκηση παράνομης θήρας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου