ΕΛΛΑΔΑ

Στο τραπέζι η συγχώνευση ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ

στο-τραπέζι-η-συγχώνευση-ευδαπ-ευαθ-117640

Τη συγχώνευση της ΕΥΔΑΠ με την εταιρεία ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) φέρεται να μελετά η κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύον Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΥΔΑΠ σε πρώτη φάση θα συνεργαστεί στενά με την ΕΥΑΘ σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, στα οποία η εταιρεία της Αθήνας διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα.

«Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις πιο υγιείς εταιρείες της χώρας με κεφαλαιακή επάρκεια, γιατί συνέβαλε και το Δημόσιο σε αυτό, με πολλά κέρδη, με απόδοση μερισμάτων στους μετόχους και στο Δημόσιο, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ Νήσων ώστε να σταματήσει η τροφοδοσία των νησιών από τους «νερουλάδες» και να αναλάβει το έργο η εταιρεία με τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης και παραγωγής ενέργειας. «Κατά τη γνώμη μου είναι αναγκαία μία συνεργασία με την επίσης καλή εταιρεία ΕΥΑΘ, η οποία δεν έχει το αντίστοιχο “know how” και χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ», πρόσθεσε.

Πηγές του υπουργείου Υποδομών ανέφεραν την ίδια ημέρα πως η πρόταση για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ έχει πέσει στο τραπέζι και μελετάται σοβαρά, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη ή για δημιουργία νέου ομίλου ύδρευσης με δραστηριότητα στις δύο μεγάλες πόλεις και στην περιφέρεια.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου