ΕΛΛΑΔΑ

Αναθεώρηση Συντάγματος και αλλαγή εκλογικού νόμου ζητεί ο Στ.Θεοδωράκης

αναθεώρηση-συντάγματος-και-αλλαγή-εκ-116381

Στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου από την παρούσα Βουλή αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 79η Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Αποσαφήνισε ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει και σε καμία περίπτωση δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας. Έχει θέσεις, έχει στελέχη, έχει λύσεις και μπορεί να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση, είπε.

«Το Ποτάμι δεν δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι από εμάς θέλουν να έχουν έναν υπουργικό θώκο» διευκρίνισε τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θέλει υπουργείο και δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ υπουργείο.

Διευκρίνισε, όμως, ότι διαφορετικά καθορίζει τις εξελίξεις ένα κόμμα του 6% και αλλιώς ένα κόμμα του 16%.

Αναφορικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε ότι το Σύνταγμα επιτάσσει την καλύτερη επιλογή και όχι μια μετριότητα που θα την αποδεχθούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι μπορεί αυτή η Βουλή να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να είναι πολιτικός. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη. Δεν μπορούμε κάθε φορά για τη μεγάλη αυτή θέση να βρίσκουμε μια μετριότητα. Υπάρχουν σημαντικοί Έλληνες για αυτή τη θέση».

Για το θέμα των συνεργασιών υποστήριξε ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό στο να συζητήσει με αυτούς που πρέπει και με αυτούς θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Καθοριστικό στοιχείο, όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι αυτοί που θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις να μην είναι ακροδεξιοί και από την άλλη να μην είναι ούτε αντιευρωπαϊστές.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο είναι η συμφωνία επί των βασικών αρχών, ώστε η χώρα να μην οπισθοδρομήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κάλεσε σε διάλογο τα κόμματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορεί να φορολογείται το ένα κεραμίδι, δεν είναι πλούτος, όπως το θεωρούν κάποιοι βορειοευρωπαίοι, που δεν έχουν σύνδεση με την κατοικία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την αναγκαιότητα υλοποίησης του «τελικού κειμένου», δηλαδή ενός νόμου για όλα τα ζητήματα, ώστε ο πολίτης να αποφεύγει την γραφειοκρατία και που θα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες διατάξεις.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου