ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνοντας λύση για τους καρκινοπαθείς της Σάμου

ψάχνοντας-λύση-για-τους-καρκινοπαθεί-116079

Τη Δευτέρα θα δοθεί η τελική απάντηση για χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο

Θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου το αίτημα καρκινοπαθούς για την πραγματοποίηση χημειοθεραπειών στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του διοικητή Γιώργου Ραγκούση, μελών του επιστημονικού προσωπικού και μελών από την Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και του καρδιολόγου Νίκου Τρικαλινού, στους οποίους μεταβιβάστηκε το σχετικό αίτημα της ασθενούς. Οι όποιοι ενδοιασμοί από την πλευρά των γιατρών φαίνεται ότι μπαίνουν στο περιθώριο, προκειμένου σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα και ζητούν άμεσα λύση.

Το επιστημονικό προσωπικό θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ωστόσο τόσο ο πρόεδρός του, Νίκος Κακλαμάνης όσο και οι άλλοι τρεις γιατροί που συμμετείχαν στη συνάντηση, φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν το αίτημα αρκεί να υπάρχει η επίβλεψη από ειδικό ογκολόγο.

Η διοίκηση, από την άλλη, δεσμεύθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη συνεργασία με τον ιδιώτη στρατιωτικό ογκολόγο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσει, ενώ θα προωθήσει εκ νέου το αίτημα για τον διορισμό μόνιμου ή έστω επικουρικού ογκολόγου. Το νοσηλευτικό προσωπικό, από την άλλη, εμμένει στη θέση του για δημιουργία ενός ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Σάμου, υποστηρίζοντας ότι χωρίς τα απαραίτητα μέσα η όποια χημειοθεραπεία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του καρκινοπαθή. Στα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων είναι η στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου με μόνιμο φαρμακοποιό.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου