ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Κυπαρίσσης: Τι αποκάλυψαν οι αστυνομικοί για την απαγωγή του επιχειρηματία στο Ντράφι

γιώργος-κυπαρίσσης-τι-αποκάλυψαν-οι-α-114466

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων

Ενημέρωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση έκανε η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Κυριακής.

Για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών).

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Πώς στήθηκε η απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν τον επιχειρηματία σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του, του έβαλαν χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

«Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Ακολούθως στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) για την απαγωγή του επιχειρηματία».

Όπως είπε, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων. Επίσης είπι ότι μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων είναι και το αρχηγικό στέλεχος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος αργάνωσε.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Σκρέκας Απόστολος:

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε δύο μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρώτη αφορά την εξιχνίαση της απαγωγής του 41χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 29η Δεκεμβρίου 2021, στο Ντράφι Παλλήνης, διήρκησε 65 μέρες και τελείωσε με την επιτυχημένη απελευθέρωση του, την περασμένη Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022. Σε λιγότερο από 24ωρες συνελήφθησαν για την υπόθεση στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες τυγχάνουν σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική κατά το χρόνο που πραγματοποιούταν ανεφοδιασμοί σε Α.Τ.Μ., πέντε (5) μέλη της οποίας συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022. Ειδικότερα, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, δύο από τους ανωτέρω δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με την απειλή Kalashnikov, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τη στιγμή που αυτός ενεργούσε ανεφοδιασμό ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος παρόμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες και στις δύο υποθέσεις, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.»

Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης:

«Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αισθάνομαι την βαθιά υποχρέωση να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκεια και ικανοποίησή μου σε όλους, όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στον επιτυχή χειρισμό και έκβαση των υποθέσεων που σας παρουσιάζουμε σήμερα και συγκεκριμένα :

την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία και τη σύλληψη των δραστών εντός των επόμενων 24 ωρών από αυτή, καθώς και τη σύλληψη των δραστών ληστείας σε χρηματαποστολή στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, μέσα σε μόλις λίγες ώρες, ταυτοποιώντας τελικά τη δράση τους και σε ομοειδείς περιπτώσεις. Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα, ειδικό σχεδιασμό, υψηλό επαγγελματισμό, προανακριτική και επιχειρησιακή ικανότητα, υπομονή και επιμονή, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και υπέρμετρη ψυχική δύναμη, έχει σημειώσει μια σειρά εξιχνιάσεων σε σημαντικές υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όπως:

η εξιχνίαση της -υποκινούμενης από οπαδικά κίνητρα- δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, στη Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη 12 δραστών και η σύλληψη, σε λιγότερο από 48 ώρες, του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ανδραβίδα, όπου μια ολόκληρη οικογένεια δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο. Όλες αυτές οι υποθέσεις αδιαμφισβήτητα απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, ωστόσο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν σταματάει εδώ.

Κάθε περιστατικό αστυνομικής καθημερινότητας, αντιμετωπίζεται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση από τον Έλληνα αστυνομικό, με γνώμονα πάντα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Συνεχίζουμε με αστείρευτη υπομονή και επιμονή, καθημερινά δίπλα στον πολίτη, αποδεικνύοντας ότι η ασφάλειά του είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων. Ο υποδειγματικός τρόπος, η υπευθυνότητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από την ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού έως την επιτυχή επιχειρησιακή δράση, αποδεικνύει καταφανέστατα πως η Ελληνική Αστυνομία έχει και τις ικανότητες και τη βούληση να εκπληρώνει την αποστολή της.

Το αίτημα της κοινωνίας των πολιτών για ασφάλεια είναι διαχρονικό και σε αυτό ανταποκρίνεται με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία, οδηγώντας τους δράστες κάθε εγκλήματος στη δικαιοσύνη. Σας ευχαριστώ.»

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου