ΕΛΛΑΔΑ

Στις 6 Μαΐου η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας

στις-6-μαΐου-η-δίκη-των-γονέων-της-μικρή-11225

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας, η δίκη των οποίων αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Οι γονείς της 4χρονης βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος. Μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, η μικρή Μαρία θα παραμείνει το Παίδων Αγία Σοφία, όπου μεταφέρθηκε μετά από εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων.

Στο δικαστήριο, ο πατέρας της Μαρίας δήλωσε άνεργος ενώ η μητέρα ισχυρίστηκε ότι δεν εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Ο δικηγόρος της οικογένειας συνεχίζει να υποστηρίζει το σενάριο της αρπαγής της ανήλικης, ενδεχόμενο που οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να έχουν αποκλείσει.

«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη Μαρία» δήλωσε ο δικηγόρος, και συνέχισε: «Αμέσως κινητοποιήθηκαν, πήγαν στο τμήμα και έδωσαν περιγραφή».

Ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε μάλιστα ότι το παιδί αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του. «Κάποιος το πήρε και το άφησε σε εκείνο το σημείο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί».

Οι κουμπάροι του ζευγαριού κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι οι γονείς της μικρής είναι αξιοπρεπέστατοι και αγαπάνε τα παιδιά τους. «Ψάχναμε όλο το βράδυ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η μικρή Μαρία θα επιστρέψει στο σπίτι της μόνο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και κοινωνικοί λειτουργοί και γιατροί αποφανθούν ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου