ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα: Αθωώθηκαν και οι 8 κατηγορούμενοι για τα 100 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες

βόρεια-ελλάδα-αθωώθηκαν-και-οι-8-κατηγο-111111

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι οκτώ συλληφθέντες για το φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης που δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου AAΔΕ, επάνω).

Δήλωσαν άγνοια

Υστερα από μαραθώνια διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 08:00 χθες Τρίτη και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας φρούτων, τρεις υπάλληλοι, οδηγός και τρεις εκτελωνιστές, ανάμεσα τους γυναίκα.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου.

Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της εταιρίας αναφέρθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο επρόκειτο να παραληφθεί από άλλον έμπορο. Τα ναρκωτικά ήταν καμουφλαρισμένα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Οι συλλήψεις

Το φορτίο είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με δρομολόγιο από τη Μάλτα. Εντοπίστηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και ακολούθως τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Τελικώς διαπιστώθηκε η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις εταιρίας που εδρεύει έξω από τη Βέροια. Με εντολή εισαγγελέα, ακολούθησαν οι συλλήψεις των οκτώ εμπλεκόμενων προσώπων.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου