ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξεκίνησε η μεταμόσχευση οργάνων του 6χρονου που έπεσε από το μπαλκόνι

πάτρα-ξεκίνησε-η-μεταμόσχευση-οργάνω-107627

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε η επιχείρηση μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων του 6χρονου αγοριού, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πτώση από μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Δυστυχώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσες, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Οι γονείς του πήραν, μετά από παρότρυνση των γιατρών και ειδικά του επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέα Ηλιάδη, τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία τα μοσχεύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων ήδη ξεκίνησε τα ξημερώματα.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει γίνει ήδη η απαραίτητη προετοιμασία, ενώ τα μοσχεύματα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Ιταλία.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news, αναφέρουν ότι η καρδιά και το ήπαρ θα μεταφερθούν στην Ιταλία.

Οι οφθαλμοί θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι νεφροί στην Αθήνα.

Με το παράδειγμα και τη στάση τους, οι γονείς του 6χρονου, παρά το ψυχοφθόρο της διαδικασίας, δίνουν ζωή μέσα από τον θάνατο του παιδιού τους.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου