ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε 24χρονος για βιασμό 12χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη

καταδικάστηκε-24χρονος-για-βιασμό-12χρον-1056581

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη και βιασμό, επίσης κατά εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 24χρονο αλβανικής καταγωγής για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός ανηλίκου συγχωριανού του, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη και βιασμό, επίσης κατά εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα παραμείνει ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν από το 2018 έως το 2021, σε χωριό της Βορείου Ελλάδος, όταν το θύμα ήταν, τότε, 12 ετών και ο κατηγορούμενος δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Ο νεαρός φαίνεται πως καλούσε στο σπίτι του το παιδί για να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και τότε τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Επιπλέον, οι πράξεις φαίνεται πως τελέστηκαν και σε εξωτερικό χώρο που συναντούσε ο 24χρονος το ανήλικο θύμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου