ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΚΕΔΕ: Έχασε ο Χάρης Δούκας από τον Λάζαρο Κυρίζογλου

εκλογές-κεδε-έχασε-ο-χάρης-δούκας-από-τ-1051162

Η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης για την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, με ποσοστό 65,78% και εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα», του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα συγκέντρωσε 29,30% και 9 έδρες.

«Σήμερα νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά…Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες», δήλωσε ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ηττημένος των εκλογών Χάρης Δούκας δήλωσε: «Δώσαμε μια μάχη κόντρα σε κατεστημένα και εδραιωμένα συστήματα. Βγαίνουμε δυνατοί και αποφασισμένοι για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας στην ΚΕΔΕ. Ένα νέο ισχυρό κίνημα αυτοδιοίκησης γεννήθηκε. Ξεκινάμε τώρα».

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4. Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες, Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες, Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα και Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%).

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας, ενώ τη Δευτέρα 4 Μαρτίου θα γίνει η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

(Πηγή: iefimerida.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου