ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής, με έναν τραυματία

επίθεση-με-χειροβομβίδα-στο-ατ-καισαρ-105061

Ενας οδηγός ταξί τραυματίστηκε μετά την έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ΑΤ Καισαριανής. Ο αυτοκινητιστής χτυπήθηκε από θραύσματα, ενώ πήγαινε να πάρει το σταθμευμένο όχημα του.

Η έκρηξη έγινε περίπου 30 μέτρα από το τμήμα.

Η τελευταία επίθεση δείχνει πως η ένταση γύρω από τον απεργό πείνας και κρατούμενο για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, κλιμακώνεται.

Η Αστυνομία δεν αντιλήφθηκε εξ’ αρχής ότι επρόκειτο για επίθεση με χειροβομβίδα, λόγω της βροχής αλλά και της μαρτυρίας του ταξιτζή. Οι Αρχές το πληροφορήθηκαν μετά την ανάρτηση στον ιστότοπο.

Εκφράζονται φόβοι πως πρόεκιται για επίθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, της οργάνωσης που έχει προχωρήσει σε σειρά επιθέσεων, ανάμεσά τους και τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Γιαγτζόγλου.

Σε ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο Indymedia, γράφτηκε σχετικά:

“Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει”
Massimo Passamani

Τα ξυμερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση”

Οι δράστες εκτιμάται πως βγήκαν από την Πολυτεχνειούπολη και εν συνεχεία επέστρεψαν σε αυτήν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου