ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση φοιτητών το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

συγκέντρωση-φοιτητών-το-μεσημέρι-έξω-1044095

Την Πέμπτη προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα (12/2) στις 12:00 φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους απέναντι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα οι φοιτητές δίνουν το επόμενο ραντεβού για συλλαλητήριο την Πέμπτη (15/2) στα Προπύλαια για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, κλείνει ένας ακόμη κύκλος προγραμματισμένων καταλήψεων. Αναμένονται οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, από τις οποίες θα κριθεί η συνέχιση ή μη αυτών.

Την ίδια στιγμή, στην πλειοψηφία των περίπου 150 σχολών, οι οποίες εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, οι εξετάσεις διενεργούνται διαδικτυακά. Σε αυτές, αντιδρούν φοιτητές, καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας πως ασκεί πιέσεις μέσω των τηλε-εξετάσεων και απαιτούν να μην «εργαλειοποιείται» η εξεταστική τους για να «υπονομευθούν» οι αγώνες τους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση, η οποία ολοκληρώνεται στις 18 Φεβρουαρίου, στις 19.00.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 332 σχόλια επί της διαβούλευσης, με τα 149 εξ’ αυτών να αφορούν στην ίδρυση των Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΝΠΠΕ), των μη κρατικών, δηλαδή, πανεπιστημίων.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου