ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε νεαρούς που κρέμασαν σκύλο σε στάνη στην Κρήτη

πρόστιμο-χιλιάδων-ευρώ-σε-νεαρούς-που-1037392

Τα επόμενα 24ωρα θα διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά στη βάναυση θανάτωση του σκυλιού

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η απάνθρωπη και βασανιστική θανάτωση του σκυλιού στο Μονοφάτσι, στο Ηράκλειο Κρήτης. Αντιμέτωποι με βαρύ πρόστιμο αλλά και κακουργηματική δίωξη θα βρεθούν οι δύο νεαροί ζωοκλέφτες, οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη δεν δίστασαν να κρεμάσουν το σκυλάκι που τους… υποδέχθηκε με χαρές και κουνήματα της ουράς στο ποιμνιοστάσιο όπου μπήκαν για να αρπάξουν δύο κατσίκες.

Οι νεαροί, 26 και 21 χρόνων αντίστοιχα, πέρασαν ένα σκοινί στο λαιμό του σκυλιού, το κρέμασαν από μια σιδερένια δοκό και έμειναν να το παρακολουθούν με σαδισμό να σπαρταράει ξεψυχώντας.

Σε βάρος των δύο επιβλήθηκε βαρύτατο πρόστιμο που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία που αφορά και σε κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση του σκυλιού, σύμφωνα με το Cretalive. Οι δύο νεαροί εξακολουθούν να κρύβονται.

Κτηνωδία

Συγκεκριμένα, τη νύχτα της 17ης προς 18ης Ιανουαρίου οι δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα το σκυλί που βρισκόταν στον χώρο.

Με βάση τα όσα περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι, ο ένας εκ των δραστών, ο 26χρονος, πλησίασε το σκυλί, του πέρασε από το λαιμό ένα σχοινί και το κρέμασε από τη σιδερένια δοκό. Εκείνο σπαρταράει όσο ξεψυχά και ένα άλλο σκυλάκι κλαίει από κάτω ακριβώς. Οι σπαρακτικές αυτές στιγμές καταγράφηκαν από την κάμερα που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχανών-Αστερουσίων εντόπισαν τους δράστες, τους ταυτοποίησαν, όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου