ΕΛΛΑΔΑ

Τουριστικό λεωφορείο με Ελληνες επιβάτες συγκρούστηκε στη Βουλγαρία

τουριστικό-λεωφορείο-με-ελληνες-επιβ-1030396

Τροχαίο ατύχημα στη Βουλγαρία ανάμεσα σε ένα τουριστικό λεωφορείο και ένα φορτηγό, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8 Ελλήνων τουριστών και 2 Ρουμάνων.

To περιστατικό εκτυλίχθηκε στον δρόμο Ruse-Byala στην περιοχή Borovo στη Βουλγαρία.

Στις 12:20 μ.μ., οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβαν ειδοποίηση για το ατύχημα, αποστέλλοντας ομάδες αστυνομίας, πυροσβεστικής και διάσωσης στο σημείο που βρίσκεται μεταξύ του χωριού Volovo και της πόλης Borovo.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν εμπλοκή ρουμάνικου λεωφορείου , υπό τη λειτουργία 36χρονου οδηγού, με κατεύθυνση προς Μπιάλα ή Σόφια. Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα τουρκικό φορτηγό με τιμόνι από έναν 50χρονο οδηγό που ταξίδευε στο αντίθετο ρεύμα προς Ρούσε.

Μετά τη σύγκρουση, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, παραμένοντας στη λωρίδα κυκλοφορίας του. Ο οδηγός και οι επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο της Ρούσε με τρία ασθενοφόρα. Άλλα άτομα που συμμετείχαν έλαβαν επιτόπου ιατρική αξιολόγηση, υποφέροντας ελαφρά τραύματα κυρίως από θρυμματισμένο γυαλί.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους επιβάτες με ελληνικά και ρωσικά ονόματα.

Alexandra Dinu, δημοσιογράφος του Digi24 : «Ο απολογισμός είναι 10 θύματα, μιλάμε για έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες, που έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ο νεότερος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος 63. Μια γυναίκα του 62χρονου είναι σε σοβαρή κατάσταση και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί λένε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή της. Άλλα εννέα άτομα που βρίσκονταν στο λεωφορείο φέρουν διάφορα τραύματα, μεταξύ των οποίων και κοψίματα».

Για τη διαχείριση της κυκλοφορίας , έχουν κανονιστεί εναλλακτικές διαδρομές

image.png

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου