ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Συγκλονίζει ο θείος του 39χρονου που σκοτώθηκε έπειτα από επίθεση ταύρου – «Το τραύμα ήταν διαμπερές»

μύκονος-συγκλονίζει-ο-θείος-του-39χρονο-1019057

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου του 39χρονου από τη Μύκονο, ξημερώματα Κυριακής (26/11) σε έναν περιφερειακό δρόμο του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας οδηγώντας το μηχανάκι του, επέστρεφε σπίτι του, ώσπου βρέθηκε μπροστά του ένα κοπάδι με αγελάδες. Στην προσπάθειά του να διώξει τα ζώα και να ανοίξει τον δρόμο, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από ταύρο, ο οποίος τον κάρφωσε στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Πήγε σε μια επίσκεψη, σε μια γιορτή και γύρναγε σπίτι του. Οι συγκεκριμένες αγελάδες, υπάρχουν και πολλά άλλα ζώα που φεύγουν από τα χωράφια γιατί δεν υπάρχει περίφραξη, χαζεύουν μες τη μέση του δρόμου. Μάλλον αυτός που είναι υπεύθυνος για να ταΐσει τα ζώα άφησε ανοιχτές τις πόρτες… οι οποίες δεν είναι πόρτες, είναι ντιβάνια και τα έχουν βάλει στον δρόμο, εκεί στον φράχτη και βγήκαν τα ζώα και τράκαρε το παιδί, το έκανε κομμάτια» ανέφερε ο θείος του 39χρονου.

Στο σημείο υπάρχουν άλλα δύο εκκλησάκια… μάλλον χαμένες ψυχές

«Το τραύμα ήταν διαμπερές. Δεν άφησαν τον αδερφό μου και τη νύφη μου να τον δουν… το θέαμα πρέπει να ήταν σοκαριστικό. Είναι σημείο αυτό μες τον περιφερειακό τον δρόμο να έχεις δέκα ζώα; Χωρίς περίφραξη; Σ΄ αυτό το σημείο έχει άλλα δύο εκκλησάκια. Μάλλον χαμένες ψυχές» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Το οδόστρωμα είχε ένα ποτάμι αίμα»

Σοκαριστική είναι και η περιγραφή του ξαδέρφου του 39χρονου. Όπως ανέφερε το ζώο τον χτύπησε επιτόπου σε καίριο σημείο και τον έσυρε μετά. «Μεγάλη τραγωδία. Αν βλέπατε κάτω το οδόστρωμα, είχε ένα ποτάμι αίμα».

Οι καταγγελίες σε βάρος του ιδιοκτήτη των ζώων

Πριν από 3 χρόνια, ο ιδιοκτήτης των 5 αγελάδων και επιχειρηματίας είχε βρεθεί στο στόχαστρο καταγγελιών και συγκεκριμένα για παστούρωμα αλλά και για το ότι κυκλοφορούσαν πολλές φορές τα ζώα του ελεύθερα χωρίς καμία επιτήρηση.

«Τον Νοέμβριο, 9 Νοεμβρίου του 2020 είχα εντοπίσει τις 5 αγελάδες του συγκεκριμένου επιχειρηματία οι οποίες ήταν σε ένα αφύλακτο αγροτεμάχιο σε κεντρικό δρόμο της Μυκόνου και συγκεκριμένα από τον δρόμο που πηγαίνει από την χώρα στην Άνω Μερά και για τον λόγο αυτό, επειδή ήταν πάρα πολύ πιθανό ότι θα γίνει ατύχημα και θα τραυματιστούν και τα ζώα και θα προκληθεί και κάποιο ατύχημα, είχα υποβάλει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ζώων στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου», δήλωσε δικηγόρος, Στέλιος Γκαρίπης.

«Ο συγκεκριμένος είναι μεγαλοεργολάβος και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει σε αυτό το σημείο τα ζώα του. Έχει χιλιάδες ακίνητα στο νησί, θα μπορούσε να προβλέψει να τα έχει αλλού» επισήμανε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου