ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις άνεμοι αναποδογύρισαν αυτοκίνητα στην Ξάνθη και βάρκες στη Φθιώτιδα

θυελλώδεις-άνεμοι-αναποδογύρισαν-αυ-1011346

Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και μεγάλων κλαδιών

Απίστευτες στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Ξάνθης όταν από ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας, είδαν αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν στη μέση του δρόμου!

Η κακοκαιρία, που από το πρωί επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, εκδηλώθηκε στην Ξάνθη με έντονη καταιγίδα, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανεμους, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης, βίντεο του xanthinea.gr καταγράφει αναποδογυρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ου βρίσκονταν σταθμευμένα. Οι κάτοικοι μιλούν για ανεμοστρόβιλο, που κράτησε μόλις 10 δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν ικανά να προκαλέσουν καταστροφές. Παράλληλα, από τον ανεμοστρόβιλο ξηλώθηκαν κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Δεκάδες ήταν και οι πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη, ενώ μεγάλα κλαδιά έπεσαν στην οδό Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ένα λεωφορείο και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Δείτε φωτογραφίες:

xanthi-1
xanthi-2
xanthi-3

Βάρκες αναποδογύρισαν στη Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία επισκέφθηκε και τη Φθιώτιδα, προκαλώντας ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στις Ράχες Στυλίδας, βάρκες αναποδογύρισαν, άλλες βγήκαν στη στεριά. Ταυτόχρονα, ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την καταιγίδα δημιούργησαν προβλήματα στα καταστήματα στην παραλία.

Μάλιστα, ο άνεμος έβγαλε τη θάλασσα μέχρι και το δρόμο γεμίζοντας με φερτές ύλες.

Δείτε φωτογραφίες

lamiareport
lamiapres
lamiareport7_2
lamiareport6_3
lamiareport5_2
lamiareport4_2
lamiareport3_2
lamiareport2_2

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου