ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας κατά αξιωματικών της ΓΑΔΑ για «λάθη και αδιαφορία»

τόσκας-κατά-αξιωματικών-της-γαδα-για-100755

Την έντονη δυσφορία και τον εκνευρισμό του για τις καθημερινές καταδρομικές επιθέσεις που εξελίσσονται από το περασμένο Σάββατο, χωρίς την αυτονόητη και απαιτούμενη αστυνομική αντίδραση από αξιωματικούς της ΓΑΔΑ εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ με αφορμή την αύξηση των πεζών περιπολιών.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Τα λάθη συγχωρούνται γιατί αυτός που δουλεύει κάνει λάθη. Είμαι όμως αυτός που λέει ότι όποιος καβαλάει το άλογο είναι αυτός που θα πέσει κιόλας, πρώτος. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη όμως ή η αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται. Δεν νοείται να γίνεται αλλαγή βάρδιας εκτός σημείου ενδιαφέροντος και οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν την αλλαγή (NOVARTIS, Πρεσβεία Ισραήλ Ρουβίκωνας)»

«Δεν νοείται επαγγελματίας αστυνομικός να στέλνεται κάπου χωρίς σαφείς εντολές και συγκεκριμένα καθήκοντα απλά μόνο για παρουσία. Αν δεν έχετε εντολές θα ελέγχεται ο προϊστάμενος σας»

Αύξηση περιπολιών με …45 άτομα!

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για την μεγάλη σημασία της πεζής περιπολίας όπως επίσης της σωστής συμπεριφοράς, εμφάνισης και υλοποίησης των καθηκόντων, του κάθε αστυνομικού που βγαίνει στον δρόμο. Υποτίθεται ότι από αύριο 200 αστυνομικοί θα ενταχθούν σε πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα όμως με αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο, όταν ο κ. Τόσκας ρώτησε πόσοι επιπλέον αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους, η απάντηση ανώτατου αξιωματικού της ΓΑΔΑ ήταν 45, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος στη συνέχεια τους κάλεσε σε σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί τρόπος αύξησης του αριθμού τους, όταν μάλιστα υπάρχουν 19.000 αστυνομικοί που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου