ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κασσελάκης διέγραψε τον Τζουμάκα – «Εθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

ο-κασσελάκης-διέγραψε-τον-τζουμάκα-1006407

Μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν μπορώ να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”»

Με μία ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία δανείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωστοποίησε πως παρέπεμψε τον Στέφανο Τζουμάκα, στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει πως «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω». Στην ίδια ανάρτηση τονίζει πως «Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σαφές μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, μετά τις φωνές αμφισβήτησης που είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα από στελέχη της «Ομπρέλας».

Τζουμάκας για Κασσελάκη: Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε – Το παιδί δεν κάνει

Νωρίτερα σήμερα, σφοδρότατη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Τζουμάκας, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και την ικανότητά του να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία.

«Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί και θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών… Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί ακούστηκαν οι αναφορές των κ. Τσακαλώτου και Σκουρλέτη στην Πολιτική Γραμματεία και όχι η δική του, σχολίασε «δεν είπανε για εμένα γιατί θέλουν να στήσουν το ματς Καρέζη – Βουγιουκλάκη οι ‘’μεν και οι δεν’’».

Μπορεί να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, υποστήριξε. «Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε. Εκτίμησε επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστούν.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου