ΕΛΛΑΔΑ

Της έταξαν σύνταξη χηρείας και της πήραν πάνω από 6.000 ευρώ

της-έταξαν-σύνταξη-χηρείας-και-της-πήρ-1005510

Μια 73χρονη και η 37χρονη κόρη της πείστηκαν στις διαβεβαιώσεις ενός απατεώνα που παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο

Την τελευταία στιγμή γλίτωσαν σχεδόν τα μισά χρήματα που είχαν στον κοινό λογαριασμό τους μια 73χρονη από τη Ρόδο και η 37χρονη κόρη της, οι οποίες πείστηκαν στις διαβεβαιώσεις ενός απατεώνα που παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο ότι θα έβγαζε σύνταξη χηρείας στην ηλικιωμένη.

Η 73χρονη δέχθηκε την περασμένη Κυριακή κλήση από κινητό τηλέφωνο από έναν άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και την ενημέρωσε ότι για να λάβει τη σύνταξη του συζύγου της που απεβίωσε, έπρεπε πρώτα να πληρώσει την οφειλή που είχε στην εφορία. Η ηλικιωμένη πήγε μαζί με την κόρη της στην τράπεζα και μετέφεραν από τον λογαριασμό τους 6.121 ευρώ σε λογαριασμό που της έδωσε ο άγνωστος.

Όμως, ο θρασύτατος απατεώνας τηλεφώνησε και πάλι στην ηλικιωμένη και ισχυρίστηκε ότι υπήρχε και δεύτερη οφειλή στην εφορία και ότι έπρεπε να να καταθέσει άλλα 4.810 ευρώ στον ίδιο λογαριασμό! Οι δυο γυναίκες το έκαναν, αλλά ο πραγματικός υπάλληλος υποψιάστηκε ότι έπεφταν θύματα απάτης, έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι ο εκλιπών δεν όφειλε χρήματα στο δημόσιο. Έτσι, ακύρωσε τη μεταφορά του δεύτερου ποσού, όμως το πρώτο είχε ήδη χαθεί και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν για να εντοπίσουν τον δικαιούχο του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκε.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου