ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άστεγος και δεύτερος θάνατος μυστήριο λίγες ώρες αργότερα

θεσσαλονίκη-νεκρός-άστεγος-και-δεύτε-100405

Ένας 50χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ενώ λίγες ώρες αργότερα σε άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ένας ακόμα νεκρός, ωστόσο μυστήριο καλύπτει την ταυτότητά του αν και υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που παραπέμπουν και σε αυτή την περίπτωση σε άστεγο.

Τον εντόπισε νεκρό ο -επίσης άστεγος- καλύτερός του φίλος

Σε ότι αφορά τον 50χρονο Γιώργο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «protothema.gr», εντοπίστηκε νεκρός περίπου στις 6 το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, στο μέρος που χρησιμοποιούσε τον τελευταίο καιρό ως κατάλυμα, πλησίον της ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, με συχνές κρίσεις επιληψίας αλλά και θέμα αλκοολισμού καθώς δεν μπορούσε να απεξαρτηθεί.

O 50χρονος Γιώργος εντοπίστηκε νεκρός από τον καλύτερό του φίλο, τον Άρη με τον οποίο μοιράζονταν τον ίδιο χώρο για να κοιμηθούν όπως αναφέρει η Κυριακή Φράγκου, πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος άνδρας, χρειάστηκε να μεταφερθεί τουλάχιστον δύο φορές με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, ενώ είχε αρνηθεί την φιλοξενία στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένας ακόμα νεκρός την Κυριακή

Μόλις 27 ώρες μετά από τον θάνατο του 50χρονου αστέγου, ένας ακόμα άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr», διερχόμενοι πολίτες τον εντόπισαν αναίσθητο και κάλεσαν την Αστυνομία στις 10.55. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο μεσήλικας άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Ο χώρος αποκλείστηκε προσωρινά, μέχρι να εξακριβωθεί ότι δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Και σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα στοιχεία δείχνουν, μέχρι στιγμής, ότι ο άνδρας, άνω των 50 ετών κατέληξε από παθολογικά αίτια.

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να φανερώνουν την ταυτότητα του, ενώ είναι άγνωστος τόσο στην αστυνομία όσο και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός και τα πράγματα που βρέθηκαν ακριβώς δίπλα από το σώμα του, εκτιμάται ότι πρόκειται για άνθρωπο που ζούσε σε συνθήκες αστεγίας.

Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια των δύο θανάτων.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου