ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Art» στην Εξωραϊστική

art-στην-εξωραϊστική-771052

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση την Τρίτη 21 Ιουλίου στον Βόλο

Η θεατρική παράσταση «Art» ανεβαίνει την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 20:45 και 22:15 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στον Βόλο. Πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών, των Σερζ, Ιβάν και Μαρκ.

Ολα ξεκινούν όταν ο Σερζ αγοράζει έναν πολύ ακριβό πίνακα. Η αγορά θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες βεβαιότητες και οι σταθερές, που διαμορφώνονται στα χρόνια μεταξύ των φίλων.

«Μήπως τελικά η τέχνη μάς εμπαίζει; Μήπως η ελευθερία της έκφρασης λειτουργεί σαν άσυλο για τσαρλατάνους; Αραγε τι πάει να πει «αυτό το έργο μιλά μέσα μου;».

Αν κάποιος λέει ψέματα, ποιος είναι αυτός; Ο δημιουργός, ο αποδέκτης ή και οι δύο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του;

Πώς μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο, που ο άλλος θεωρεί σκουπίδι; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά και υπαρξιακά ζητήματα προς διευθέτηση».

Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του κινηματογράφου, ενώ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η παραγωγή, παρακαλεί τους θεατές να προσέλθουν έγκαιρα από τις 20:00 για την αποφυγή συνωστισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου