ΔΙΕΘΝΗ

Μητέρα που αποκεφάλισε τον γιο της με μαχαίρι και έφαγε το κεφάλι του κρίθηκε παράφρων

μητέρα-που-αποκεφάλισε-τον-γιο-της-με-μ-999897

Για το αποτρόπαιο έγκλημά της η γυναίκα θα οδηγηθεί σε ψυχιατρείο και όχι στη φυλακή – Η γυναίκα φοβόταν ότι ο πρώην σύζυγός της θα της έπαιρνε την επιμέλεια του παιδιού

Μια μητέρα που αποκεφάλισε τον πεντάχρονο γιο της με μαχαίρι και στη συνέχεια έφαγε το κεφάλι του κηρύχθηκε παράφρων από δικαστήριο της Αιγύπτου.

Η 29χρονη κατηγορούμενη Hanaa Mohamed Hassan δικάστηκε για τη φρικιαστική δολοφονία του γιου της Youssef, αλλά οι δικαστές έκριναν ότι δεν ήταν ικανή να απολογηθεί.

Αντ’ αυτού, σε μια ετυμηγορία που αποκαλύφθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, είπαν ότι είχε σκοτώσει το άτυχο αγόρι «σε κατάσταση τρέλας» και θα έπρεπε να οδηγηθεί όχι σε φυλακή αλλά σε ψυχιατρείο.

Η Χασάν, συνελήφθη όταν ο τρομοκρατημένος θείος του Γιουσέφ βρήκε μερικά από τα μέλη του παιδιού σε έναν κουβά στο σπίτι της οικογένειας στο Φακούς της βόρειας Αιγύπτου. Μετά τη σύλληψή της, η αστυνομία δήλωσε ότι ομολόγησε ότι δολοφονήσει το παιδί και είχε φάει μέρος του κεφαλιού του επειδή «ήθελε ο γιος της να μείνει για πάντα μαζί της».

Πάνω στην τρέλα της η γυναίκα είχε σφάξει το παιδί στο μπάνιο, έβρασε το κεφάλι του και άλλα κομμάτια της σάρκας του στη σόμπα και στη συνέχεια τα έφαγε. Πριν από την απόφαση, οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι η Hasan σκότωσε τον γιο της επειδή φοβόταν ότι θα έχανε την επιμέλεια του παιδιού από τον πρώην σύζυγό της.

Μια αρχική ψυχιατρική έκθεση είχε επίσης διαπιστώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της, οι οποίες ήταν προμελετημένες, καθώς είχε προμηθευτεί ένα ρόπαλο και ένα μαχαίρι και είχε κλειδώσει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.

Στη συνέχεια είχε χτυπήσει τρεις φορές το κεφάλι του γιου της, σκοτώνοντάς τον, και στη συνέχεια είχε τεμαχίσει το σώμα του Youssef σε κομμάτια σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Όμως το δικαστήριο διέταξε μια πιο λεπτομερή αξιολόγηση της ψυχικής της κατάστασης και μια ομάδα ψυχιατρικών εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι η Hassan είχε «παραισθήσεις» και πίστευε ότι οι συγγενείς της έκαναν μάγια στον γιο της.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Hassan υπέφερε από μειωμένη διορατικότητα και κρίση και δεν μπορούσε να καταλάβει τη σοβαρότητα των πράξεών της. Θεώρησε το αποτρόπαιο έγκλημά της ως ένα απλό λάθος. Η Hassan κρατείται σε ψυχιατρείο στο Κάιρο.

Μετά τη σύλληψή της, η Hassan είπε στην αστυνομία ότι «πάσχει από ψυχική ασθένεια» και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον γιο της.

Μητέρα και γιος ζούσαν μόνοι τους μετά τον χωρισμό της από τον σύζυγό της, ο οποίος επιμένει ότι ήξερε ακριβώς τι έκανε.

Ο πρώην σύζυγος, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Όταν έφτασα, η αστυνομία με εμπόδισε να δω τον γιο μου λόγω της φρικτής σκηνής. Χωρίσαμε μεταξύ μας πριν από τέσσερα χρόνια, επειδή είχε γη από τον πατέρα της και μου ζήτησε να αφήσω το σπίτι και την οικογένειά μου και να πάω μαζί της να ζήσω στη γη. Αλλά αρνήθηκα και η σχέση μας έληξε εντελώς με τη θέλησή της. Προσπάθησα να συμφιλιωθώ μαζί της μετά το διαζύγιο, αλλά εκείνη αρνήθηκε και επέμεινε στην άποψή της. Ο γιος μου ήταν αυτός που με κρατούσε συνδεδεμένο μαζί της, τον έβλεπα τακτικά και του έφερνα ρούχα και πράγματα που χρειαζόταν. Αλλά πρόσφατα προσπαθούσε να τον κρατήσει μακριά μου και να τον κάνει να με μισήσει. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά της για να δω τον γιο μου και να βεβαιωθώ ότι ήταν καλά».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, του πρώην συζύγου, η γυναίκα ήταν ψυχρή όταν είπε στους ανακριτές: «Ήθελα να ελευθερώσω αυτόν και τον εαυτό μου. Ήθελα να εκδικηθώ τον πατέρα του και να είμαι ελεύθερη. Ο πατέρας του έρχεται συνεχώς και προσπαθεί να μου τον πάρει μακριά».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου