ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τη Λαμπεντούζα, γεμίζει και η Σικελία – Πάνω από 1.000 άτομα έχουν «κολλήσει» στο λιμάνι Εμπέντοκλε

μετά-τη-λαμπεντούζα-γεμίζει-και-η-σικε-994457

Περίπου 100 άτομα «το έσκασαν» από δομή φιλοξενίας και αναζητούνται από την Αστυνομία – Οι εταιρείες πούλμαν διστάζουν να στείλουν οχήματα για να παραλάβουν τους μετανάστες

Μετά τη Λαμπεντούζα, χαοτικές στιγμές καταγράφηκαν τη Δευτέρα και στο κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι Εμπνέντοκλε της Σικελίας, εκεί που μεταφέρονταν αλλοδαποί οι οποίοι είχαν φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο μικρό ιταλικό νησί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, πάνω από 1.000 άτομα αναφέρθηκε ότι βρίσκονταν στην προσωρινή εγκατάσταση εν αναμονή της περαιτέρω μεταφοράς τους σε κέντρα υποδοχής σε άλλα μέρη της Ιταλίας και με τις καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις να είναι σημαντικές λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας υπηρεσιών μεταφοράς. Μάλιστα, πάνω από 100 άτομα φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη δομή αυτόνομα και αναζητούνται τώρα από την αστυνομία.

Οι μεταφορές με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Λαμπεντούζα στο Εμπέντοκλε ανεστάλησαν προσωρινά λόγω του υπερπληθυσμού, ο οποίος έχει επιδεινωθεί μετά και το ατύχημα της Παρασκευής με πούλμαν που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από τη λιμενική πόλη της Σικελίας σε εγκαταστάσεις υποδοχής στη βόρεια Ιταλία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί οδηγοί. Έκτοτε, οι εταιρείες πούλμαν φέρονται να είναι λιγότερο πρόθυμες να πραγματοποιήσουν τις μεταφορές.

Τη Δευτέρα 300 μετανάστες και πρόσφυγες επρόκειτο να αναχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις για προορισμούς βορειότερα στην Ιταλία.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου