ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η Χάρπερ Λι η συγγραφέας του ‘Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια»

πέθανε-η-χάρπερ-λι-η-συγγραφέας-του-ό-99113

Είδε το δεύτερο βιβλίο της «Βάλε ένα φύλακα» να σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων και τον ήρωά της Άττικους Φιντς να είναι πιο δημοφιλής από τον Χάρι Πότερ

Η Χάρπερ Λι, η συγγραφέας που έγινε γνωστή με το αριστούργημα «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» («To Kill A Mockingbird»), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερα από 30.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε στο Μονρόεβιλ της Αλαμπάμα και το 195, σε ηλικία 22 ετών, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί σε αεροπορική εταιρεία. Σύντομα αποφάσισε να αφιερωθεί στη συγγραφή. Το 1960 κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», βιβλίο που της χάρισε διεθνή αναγνώριση.

Το βιβλίο, που γυρίστηκε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ το 1962 και απέσπασε τρία Όσκαρ, ασχολείται με τον παραλογισμό του ρατσισμού στον Νότο των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30 και τις συνέπειές του για λευκούς και μαύρους και μέχρι σήμερα διδάσκεται στα σχολεία των ΗΠΑ.

Μόλις το καλοκαίρι του 2015, πενήντα χρόνια μετά το πρώτο της βιβλίο, εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της, το οποίο είχε γράψει πριν από το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», με τίτλο «Βάλε ένα φύλακα» («Go get a watchman»), τα οποία έχουν τον ίδιο ήρωα.

thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου