ΔΙΕΘΝΗ

Ενας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ισπανία

ενας-νεκρός-και-δύο-αγνοούμενοι-από-τι-989292

Δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν και σπίτια πλημμύρισαν στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ αγνοείται η τύχη δύο άλλων μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο θάνατος καταγράφηκε στο δήμο Κασαρούμπιος ντελ Μόντε, κοντά στο Τολέδο (κεντρική Ισπανία), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καστίλλης-Λα-Μάντσα Εμιλιάνο Γκαρθία-Πάχε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Onda Cero.


«Είχαμε μια ημέρα και μια νύχτα πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Γκαρθία-Πάχε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες αυτού του θανάτου.

Στην κοινότητα Αλντέα ντε Φρέσνο, στην περιφέρεια της Μαδρίτης, αγνοείται η τύχη ενός πατέρα και του γιού του, αφού το όχημά τους παρασύρθηκε από τα ύδατα ποταμού που υπερχείλισε, σύμφωνα με τον Χαβέρ Τσιβίτε, εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης.

«Ερευνάμε τον ποταμό προσπαθώντας να εντοπίσουμε το όχημα», διευκρίνισε ο Τσιβίτε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση και αναφερόμενος στο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε σήμερα τα χαράματα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν κυρίως τις περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καστίλλης-Λα-Μάντσα, νότια της πρωτεύουσας. Δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν και σπίτια πλημμύρισαν.

Η ένταση των βροχοπτώσεων έχει κάπως μειωθεί σήμερα και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν χθες, Κυριακή, σε επτά περιφέρειες, μεταξύ των οποίων εκείνες της Μαδρίτης, της Καστίλλης-Λα-Μάντσα, της Καταλονίας, των Βαλεαρίδων νήσων και της Χώρας των Βάσκων.

Οι αρχές της Μαδρίτης ζήτησαν από τον πληθυσμό να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγει τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.

Χθες, Κυριακή, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους έκτακτη προειδοποίηση με ισχυρό ηχητικό σήμα, κάτι χωρίς προηγούμενο στην Ισπανία, που τους καλούσε να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Πρέπει να χαιρόμαστε για το γεγονός ότι υπάρχει μια επιλογή που επιτρέπει την αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες σε περίπτωση μείζονος έκτακτης κατάστασης (…) ώστε οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε σήμερα ο Τσιβίτε απαντώντας σε επικρίσεις που προκάλεσε αυτό το μαζικό μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου