ΔΙΕΘΝΗ

Πλημμύρες δρόμων, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Ιταλία

πλημμύρες-δρόμων-κατολισθήσεις-και-π-987029

Την Τρίτη αναμένονται ισχυρές νεροποντές στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Νάπολης, όπως και στην Καλαβρία

Πολλές περιοχές της Ιταλίας συνεχίζουν να πλήττονται από την κακοκαιρία, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να βελτιωθούν από την Τετάρτη το βράδυ. Εξαιτίας κατολίσθησης, εβδομήντα τουρίστες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν ξενοδοχείο στη γνωστή ορεινή περιοχή Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο, στη βόρεια περιφέρεια Βένετο.

Δείτε βίντεο από αντλήσεις υδάτων σε σπίτια στη Σάντα Λουτσία

Στην Τεργέστη, εξαιτίας του ισχυρού ανέμου και της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο της πόλης. Πολλοί κάτοικοι και τουρίστες μπήκαν τρέχοντας σε καφέ-μπαρ και καταστήματα για να μην παρασυρθούν από τον αέρα.

Στη βορειοδυτική περιφέρεια Πεδεμόντιο και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις Άστι, Βερτσέλι, Νοβάρα και Αλεσάντρια, μετά τις ισχυρές βροχές των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καθαρίζουν τους δρόμους από τους πάνω από διακόσιους κορμούς δέντρων που ξερίζωσε ο σφοδρός άνεμος. Παράλληλα, σήμερα χιόνισε στην περιοχή Σεστριέρε – η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο δυο χιλιάδων μέτρων- και η θερμοκρασία έπεσε στους δυο βαθμούς.

Κατά την αυριανή ημέρα αναμένονται ισχυρές νεροποντές στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Νάπολης, όπως και στην Καλαβρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου