ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολίσθησης στη Γεωργία

τουλάχιστον-έξι-άνθρωποι-έχασαν-τη-ζω-978761

Στην ορεινή περιοχή Ράτσα, στο βορειοδυτική Γεωργία, σημειώθηκε η κατολίσθηση έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις που επληξαν την περιοχή

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 αγνοούνται ύστερα από κατολίσθηση στην ορεινή περιοχή Ράτσα, στο βορειοδυτική Γεωργία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Δύο πτώματα εντοπίστηκαν μετά την κατολίσθηση που συνέβη χθες, Πέμπτη, ύστερα από σφοδρές βροχοπτώσεις σε αυτή την περιοχή, όπου υπάρχουν πολλά θέρετρα, και τέσσερα ακόμα σήμερα, όπως ανακοίνωσε το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις.

«Στην περιοχή της καταστροφής, στον δήμο Όνι, οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα. Έως τώρα, έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί κατά τις επιχειρήσεις έρευνας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση στο Facebook.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Ιρακλί Καρσελάτζε, που μετέβη στο σημείο, έκανε λόγο για περίπου 30 αγνοούμενους. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 35 άνθρωποι με τους οποίους δεν έχει σταθεί δυνατή η επικοινωνία», δήλωσε, σύμφωνα με γεωργιανά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι έφθασε σήμερα στην περιοχή της καταστροφής, σύμφωνα με ανακοίνωση της γεωργιανής κυβέρνησης.

Η κατολίσθηση έγινε χθες ύστερα από πολλές ημέρες με καταρρακτώδεις βροχές κοντά σε ξενοδοχείο στο Σόβι, ένα μικρό τουριστικό προορισμό στα βουνά της περιοχής Ράτσα. Λόγω της κατολίσθησης προκλήθηκαν ζημίες σε κατοικίες, στις γραμμές ηλεκτροδότησης, στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες.

«Επιζήσαμε σαν από θαύμα», δήλωσε σε γεωργιανά μέσα ενημέρωσης η Μαριάμ Μπεριανίντζε, 26 ετών, λέγοντας ότι πέρασε «2 ώρες μισοθαμμένη» στη λάσπη. «Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν μπροστά στα μάτια μας και ελπίζω ότι θα βρεθούν ζωντανοί», πρόσθεσε η ίδια.

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα, συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή περίπου 400 πυροσβεστών, διασωστών» και μελών διαφόρων μονάδων της αστυνομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. «Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών απομακρύνουν τους πολίτες από την περιοχή της καταστροφής», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι πάνω από 140 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου