ΔΙΕΘΝΗ

Χαράκωσε τη φίλη του με 400 μαχαιριές και αφέθηκε ελεύθερος

χαράκωσε-τη-φίλη-του-με-400-μαχαιριές-και-977584

Αυξάνεται η οργή στη Βουλγαρία για τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών αλλά και για την απροθυμία του κράτους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Διαδηλώσεις έγιναν σε όλη τη χώρα μετά τη σοκαριστική απόφαση δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον 26χρονο που χαράκωσε με 400 μαχαιριές τη 18χρονη σύντροφό του.

Πριν από έναν μήνα, η 18χρονη δέχθηκε άγρια επίθεση, καθώς εκτός από τις δεκάδες μαχαιριές, ο πρώην σύντροφός της της έσπασε τη μύτη και της ξύρισε το κεφάλι.

Το δικαστήριο της πόλης Στάρα Ζαγόρα, που επιλήφθηκε της υπόθεσης, χαρακτήρισε «ελαφρά» τα τραύματα και δεν διέταξε τη σύλληψη του δράστη. Ύστερα από κύμα λαϊκής κατακραυγής, ο 26χρονος συνελήφθη. Αρνήθηκε πως διέπραξε την επίθεση και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από κράτηση 72 ωρών.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Σόφια στον απόηχο της συγκεκριμένης υπόθεσης, ζητώντας μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και ιδίως μεγαλύτερη προστασία των γυναικών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ούτε μια γυναίκα παραπάνω».

18 γυναικοκτονίες το πρώτο τρίμηνο του 2023

«Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος σαδισμός να χαρακτηρίζεται απλή σωματική βλάβη; Η αντίδραση του δικαστηρίου είναι σοκαριστική», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 39χρονη Εμιλία Στογιάνοβα. «Η παραδοσιακή ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία και η δυσλειτουργία των θεσμών πρέπει να αλλάξουν», είπε ο Ιβάν, ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το επώνυμό του.

Δεκαοκτώ γυναικοκτονίες καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στη Βουλγαρία, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας. Ωστόσο, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν υποτιμημένο αυτόν τον απολογισμό.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου