ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία αλλά το Κίεβο αρνείται

πούτιν-η-μόσχα-είναι-έτοιμη-να-συζητήσ-976279

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε σήμερα τη θέση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτές.

Ο Πούτιν απαντούσε σε σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μάχαματ, που δήλωσε στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη ότι η Αφρικανική Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ακεραιότητα και την κυριαρχία κρατών καθώς και στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων μέσω συμβιβασμού.

Η θέση του Κιέβου

Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν έτοιμο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, ενόσω η Ρωσία, που πριν από 17 μήνες εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, έχει υπό τον έλεγχό της το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών.

Η Ρωσία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι όποιες συνομιλίες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις «νέες πραγματικότητες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου