ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στα κτίριά της

η-κομισιόν-αύξησε-τα-μέτρα-ασφαλείας-σ-97596

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυσε την ασφάλειά των κτιρίων της μετά τις πληροφορίες για τζιχαντιστικές απειλές, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν έχει στοιχεία για «συγκεκριμένες απειλές» εναντίον της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε πως δεν έχει «λάβει καμιά πληροφορία για συγκεκριμένες απειλές». «Ήρθαμε σε επαφή με τις βελγικές Αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για συγκεκριμένη απειλή εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Τζόναθαν Τοντ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Εντούτοις η Επιτροπή αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της. Σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για ζητήματα ασφαλείας έκανε γνωστό πως «αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας στα κτίρια της Επιτροπής», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Μπέλγκα.

Το πρωί της Δευτέρας, όσοι έμπαιναν στα κτίρια της Επιτροπής ελέγχονταν στην είσοδο, και όχι στο εσωτερικό τους όπως γίνεται συνήθως. Ερωτηθείς για την εγκατάσταση αυτό το καλοκαίρι ηλεκτρονικών περιστρεφόμενων θυρών αντί των αυτόματων θυρών, ο Τοντ διαβεβαίωσε πως αυτό «προβλεπόταν εδώ και δύο χρόνια».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου