ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Θα προχωρήσουμε προς την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας, αλλά να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας

ερντογάν-θα-προχωρήσουμε-προς-την-επι-973226

«Θα είναι προς όφελος της Σουηδίας αν λάβουν συγκεκριμένα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την απέλαση των τρομοκρατών» επανέλαβε ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στις ενέργειες για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κατ’ αντιστοιχία με τα βήματα που θα γίνουν από την Στοκχόλμη προσθέτοντας πως ελπίζει ότι η Σουηδία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, μετέδωσε το δίκτυο Haberturk.

«Θα είναι προς όφελος της Σουηδίας αν λάβουν συγκεκριμένα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την απέλαση των τρομοκρατών», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου και την κατεχόμνεη βόρεια Κύπρο, σύμφωνα με το Haberturk .

«Περιμένουμε ότι οι υποσχέσεις θα τηρηθούν» είπε.

«Το συντομότερο δυνατό αλλά όχι πριν από τον Οκτώβριο θα επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας»

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «το συντομότερο δυνατό», αλλά όχι πριν από τον Οκτώβριο στην καλύτερη περίπτωση, είχε δηλώσει πριν από μία βδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Υπάρχει μια δίμηνη διακοπή των εργασιών της Βουλής (και) υπάρχουν πολλές διεθνείς συμφωνίες προς εξέταση, πολλές νομοθετικές προτάσεις που πρέπει να συζητηθούν με ιεράρχηση βάσει της σπουδαιότητάς τους», είχε τονίσει ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο της επικύρωσης τον Οκτώβριο.

«Αλλά σκοπεύουμε να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό», είχε αναφέρει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Παράλληλα είχε τονίσει ότι αναμένει από τη Σουηδία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της τρομοκρατίας με βάση τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για να δώσει η Άγκυρα το πράσινο φως στην επικύρωση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου