ΔΙΕΘΝΗ

Η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει τον εμπρησμό τεμένους στο χωριό Δένεια

η-κυπριακή-κυβέρνηση-καταδικάζει-τον-97325

Με έντονο τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τον εμπρησμό του τεμένους στο χωριό Δένεια, της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται και σε όποιες σκοπιμότητες αποσκοπούν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επίσης προς τον υπουργό Εσωτερικών για άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Τον εμπρησμό καταδίκασε με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για μαχαιριά κατά της Κύπρου και των προσπαθειών για επανένωση του νησιού».

Μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974 στο χωριό κατοικούσαν 194 Ελληνοκύπριοι και 128 Τουρκοκύπριοι. Σήμερα διαμένουν 530 Ελληνοκύπριοι.

Πριν από ενάμισι χρόνο ολοκληρώθηκε η αναστήλωση του τεμένους, κατά την διάρκεια της οποίας τρεις νεαροί είχαν προκαλέσει υλικές ζημιές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου