ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος με γονδολιέρη που «ανακουφίζεται» δημόσια στη Βενετία

σάλος-με-γονδολιέρη-που-ανακουφίζετ-96781

Οι ιταλικές εφημερίδες συνήθιζαν να αναφέρονται με άσχημα λόγια για τους τουρίστες που βεβηλώνουν την πολιτιστική τους κληρονομιά. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε ένας γονδολιέρης που εμφανίζεται να ουρεί μπροστά σε μια πόρτα στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, προκαλώντας την οργή των χρηστών του διαδικτύου.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Facebook της ιστοσελίδας www.venessia.com και δείχνει έναν γονδολιέρη με το πρόσωπό του κρυμμένο να «ανακουφίζεται» μπροστά στην πόρτα ιστορικού κτιρίου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε κοντά στο Calle Larga XXII Marzo, μια περιοχή που φημίζεται για ορισμένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης και τα πιο ακριβά καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, γράφει η ιταλική εφημερίδα «Corrierre della Sera».

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε την Τρίτη και έχει προκαλέσει ήδη την οργή των αγανακτισμένων χρηστών του Facebook.

«Και μέχρι τώρα όλοι έλεγαν ότι οι μόνοι αγενείς είναι οι τουρίστες» γράφει κάποιος. «Οι Βενετοί είναι μόνο καλοί και αθώοι…» επικρίνει ένας άλλος.

Άλλοι χρήστες αναρωτιούνται γιατί στο πρόσωπό του έχει μπει υδατογράφημα ενώ οι φωτογραφίες με τα πρόσωπα των τουριστών που συμπεριφέρονται άσχημα είναι πάντα εύκολα αναγνωρίσιμα.

Εν τω μεταξύ άλλοι ζητούν την αποκάλυψη της ταυτότητας του γονδολιέρη για την «ντροπιαστική» πράξη του.

Τον Αύγουστο, οι Βενετοί ήταν εξοργισμένοι με μια φωτογραφία που έδειχνε δύο τουρίστες να χρησιμοποιούν έναν κάδο σκουπιδιών ως τουαλέτα στην περιοχή Μαρτσιάνα της πόλης.

Ας σημειωθεί ότι το σάιτ www.venessia.com παρουσιάζει εικόνες από την μαγική πλευρά της Βενετίας αλλά και από την κρυφή αλήθεια της που είναι κρυμμένη στα ασφυκτικά σοκάκια της.

Ασιάτες που έχουν απλώσει το κολατσιό τους πάνω στην πλατεία Αγίου Μάρκου

Αυτός ο τουρίστας μαγειρεύει μακαρόνια σε γκαζάκι, στη Βενετία

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου