ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε το νέο επιτελείο του Ερντογάν

αύξηση-του-κατώτατου-μισθού-ανακοίνω-961645

Με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στις 11.402 λίρες ή $483 – Η κίνηση αναμένεται να αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις

Η Τουρκία αύξησε τον κατώτατο μισθό για δεύτερη φορά κατά 34%, αυξάνοντας έτσι τις πληθωριστικές πιέσεις, κάτι που μπορεί να κάνει τη δουλειά του νέου οικονομικού επιτελείου του Ερντογάν ακόμα δυσκολότερη.

Με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στις 11.402 λίρες ή $483, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Βεντάτ Ισικάν, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις από την Άγκυρα.

Η αύξηση θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη του β’ εξαμήνου του 2023, δηλαδή την 1η Ιουλίου.

Η κίνηση αυτή θα αποκαταστήσει μέρος της αγοραστικής δύναμης μεταξύ των εργαζομένων, πάνω από το ένα τρίτο των οποίων κερδίζει τον κατώτατο μισθό. Αλλά θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, την ώρα που η κυβέρνηση δεσμεύεται να τον μειώσει σε μονοψήφια ποσοστά.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμόρφωσε το οικονομικό του επιτελείο μετά την επανεκλογή του τον περασμένο μήνα, επιστρατεύοντας πρόσωπα που έχουν εμπειρία στην Wall Street, εν μέσω υποσχέσεων να περιορίσει την αύξηση των τιμών και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου