ΔΙΕΘΝΗ

Κιλιντσντάρογλου: Απέλυσε όλους του συμβούλους του μετά την ήττα στις εκλογές

κιλιντσντάρογλου-απέλυσε-όλους-του-σ-960529

Η ήττα από τον Ερντογάν «βύθισε» το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου στην απογοήτευση και στην εσωστρέφεια

Εξελίξεις υπάρχουν στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) μετά την ήττα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές της 28ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης απέλυσε όλους τους συμβούλους του που είχαν προσληφθεί πριν από τις 4 Ιουνίου. Μάλιστα ο αριθμός τους δεν είναι καθόλου αμελητέος, καθώς εκτιμάται πως πάνω από 40 άτομα έχασαν τη δουλειά τους, αφού όπως αναφέρει το bianet ο Κιλιτσντάρογλου διέθετε περίπου 80 συμβούλους πριν τις εκλογές.

Ανάμεσα στους συμβούλους σύμφωνα με την εφημερίδα Duvar, βρίσκονται ονόματα όπως ο Νουσεριβάν Ελτσί, ο Τουνζάι Οζκάν, ο Ουνάλ Τσεβικόζ, ο Ερντογάν Τοπράκ, η Χατζέρ Φόγκο, ο Τζέρεμι Ρίφκιν, ο Τζεβντέτ Νασιρχανλί και o Ντενίζ Ντεμίρ.

«Τα καθήκοντα όλων των προσώπων που προσλήφθηκαν από τον πρόεδρο του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως σύμβουλοι μέχρι τις 4 Ιουνίου έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του CHP, που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (15 Ιουνίου).

Απογοήτευση και εσωστρέφεια στο CHP

Το CHP, προσπαθεί να ανασυνταχθεί ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαρτίου 2024, ωστόσο η ήττα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βύθισε» το κόμμα στην εσωστρέφεια και την απογοήτευση, ενώ έχουν αυξηθεί οι φωνές εντός του κόμματος που ζητάνε την παραίτηση του προέδρου.

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος είναι πως στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογική ήττα παραιτήθηκαν 17 μέλη του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου, ενώ ένα από τα πιο βαριά ονόματα του CHP, o Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε λόγο για μία ριζική αλλαγή εντός του κόμματος.

Στη θέση όσων απολύθηκαν αναμένεται να ανακοινωθούν και να προσληφθούν νέα ονόματα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ανανέωσης εντός του κόμματος και την υιοθέτηση μίας νέας στρατηγικής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου