ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Τεράστια παρέλαση για τη γέννηση του θεμελιωτή της χώρας, αλλά χωρίς επίδειξη όπλων

βόρεια-κορέα-τεράστια-παρέλαση-για-τη-9563

Χιλιάδες Βορειοκορεάτες παρήλασαν, σε μια «χορογραφημένη» επίδειξη αφοσίωσης στους κυβερνώντες Κιμ, κατά τη διάρκεια της τεράστιας παρέλασης πολιτών που γιορτάζουν τα γενέθλια του θεμελιωτή της χώρας.

Εικόνες από τα κρατικά μέσα έδειχναν τον Κιμ Γιον-Ουν να επιβλέπει τα πλήθη που με πλαστικά κόκκινα λουλούδια και άρματα με πολιτικά σλόγκαν τον αποθέωναν, στην πελώρια πλατεία που φέρει το όνομα τού παππού του, Κιμ Ιλ-σουνγκ.

Ο Ri Il-hwan, μέλος του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος, ζήτησε την αφοσίωση των πολιτών στην ομιλία του, διαμηνύοντας πως «οι Βορειοκορεάτες πάντα θα βγαίνουν πάντα νικητές» υπό την καθοδήγηση του Κιμ – ο οποίος δεν εκφώνησε ομιλία στη χθεσινή εκδήλωση.

Τα γενέθλια του Κιμ Ιλ-σουνγκ είναι η πιο σημαντική εθνική γιορτή στη Βόρεια Κορέα όπου η οικογένεια Κιμ κυβερνά με σιδηρά πυγμή από την ίδρυση του κράτους, το 1948.

Φέτος, πάντως, στους εορτασμούς από τα 110 χρόνια από τη γέννηση του θεμελιωτή της χώρας, δεν υπήρξε επίδειξη του στρατιωτικού εξοπλισμού και του πυρηνικού οπλοστασίου.

Εικόνες από δορυφόρο που ελήφθησαν τις περασμένες εβδομάδες, υποδείκνυαν προετοιμασίες για μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ – η οποία, σύμφωνα με τη διεθνή μέσα ενημέρωσης, ίσως τελικά πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου, οπότε και γιορτάζεται η ίδρυση του βορεοκορεατικού στρατού.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου