ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί και 350 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ινδία

τουλάχιστον-50-νεκροί-και-350-τραυματίες-α-955580

Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορευματική και εκτροχιάστηκε – Τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια της επβατικής έπεσαν στην διπλανή γραμμή

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 350 τραυματίστηκαν όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, αφού συγκρούστηκε με ένα τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων στην περιοχή Μπαλασόρ της Οντίσα, σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης και τοπικούς αξιωματούχους

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Καλκούτα στο Τσενάι εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση και τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια του έπεσαν στην διπλανή γραμμή.

Στο σημείο έσπευσαν 60 ασθενοφόρα όμως «οι τραυματίες φαίνεται ότι είναι πάρα πολλοί» έγραψε στο Twitter ο Πρώτος Γραμματέας της Οντίσα, Πραντίπ Τζένα. Οι αρχές στέλνουν πολλά λεωφορεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, πρόσθεσε.

Οι τραυματίες μεταφέρονται σε κέντρα υγείας στο Σόρο, το Γκοπαλπούρ και την Χανταπάντα.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση στο Μπαλασόρε της Οντίσ, προσθέτοντας πως οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο του δυστυχήματος και παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους επλήγησαν.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Οντίσα. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που θρηνούν. Είθε οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα» τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργος στο Twitter.

trena_india2
trena_india3

Πρόκειται για ένα «σοβαρό δυστύχημα», είπε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Δυτικής Βεγγάλης. Στελέχη της σιδηροδρομικής εταιρείας South Eastern Railway, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.

treno_india6

Πηγή: ΑΠΕ – Hindustan Times

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου