ΔΙΕΘΝΗ

Εκρηξη σε κτίριο στο κέντρο της Ρώμης – Μια νεκρή και τουλάχιστον 17 τραυματίες

εκρηξη-σε-κτίριο-στο-κέντρο-της-ρώμης-955509

Στο κτίριο γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, πριν σημειωθεί έκρηξη και ακολουθήσει φωτιά

Στις φλόγες τυλίχτηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ένα επταώροφο κτίριο στη Ρώμη που τελούσε υπό ανακαίνιση, με συνέπεια μια γυναίκα να έχει χάσει χάσει τη ζωή της, ενώ άλλοι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η φωτιά στο κτίριο, που βρίσκεται στην γειτονιά Colli Aniene της ιταλικής πρωτεύουσας, ξέσπασε έπειτα από έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία.

Στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ κάτοικοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο ακούγονταν να φωνάζουν «βγάλτε μας έξω, καιγόμαστε». Η σορός μιας γυναίκας ανασύρθηκε από το κλιμακοστάσιο, με τους πυροσβέστες να αναφέρουν πως, πιθανότατα, πέθανε από ασφυξία, την ώρα που προσπαθούσε να βγει έξω από το φλεγόμενο κτίριο.

roma1
roma2

Επτά άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλοι πέντε εξετάζονται από το ιατρικό προσωπικό.

Ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Sant’Eugenio και άλλοι στο νοσοκομείο Umberto Primo. «Από το δρόμο νόμιζα ότι άκουσα τουλάχιστον δύο εκρήξεις», λέει μια κοπέλα που βρισκόταν κοντά στο κτίριο.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου